#HOEWIST
Waarom is het zinvol om jouw echte leven te tonen?
Jouw volgers kijken naar jou op.
Of je met jouw volgers deelt hoe jij je voelt, is jouw eigen keuze. Of je foto’s bewerkt, is jouw eigen keuze. Het is namelijk jouw profiel waarop jij beslist wat je deelt en wat niet.
Toch is het belangrijk dat je, tussen alle leuke posts door, af en toe eens laat zien dat ook jij wel eens een mindere dag hebt of een onbewerkte foto post. Waarom?
Jouw volgers zullen, ongeacht wat jij post, hun leven soms wel eens spiegelen aan wat jij laat zien. Dit kan een vertekend beeld geven. Ze willen hetzelfde leven leiden, willen er hetzelfde uitzien en krijgen de indruk dat het altijd leuk moet zijn. Het resultaat kan zijn dat ze zich misschien ongelukkig gaan voelen, overdreven gaan sporten, te weinig eten om aan het ‘ideaalbeeld’ te voldoen. Wees authentiek en laat ook eens een andere kant van jezelf zien.
#perfectgelukbestaatniet
Het leven gaat soms eens minder goed en het is belangrijk dat jouw volgers dat zien. Uit een onderzoek van de School for Mass Communication Research KU Leuven blijkt dat slechts 1 op de 10 jongeren foto's post waarop ze onzeker of ongelukkig zijn. Op die manier beseffen volgers met vergelijkbare gevoelens dat ze er niet alleen voor staan. Als je alleen positieve posts deelt, kunnen jouw volgers geloven dat jouw wereld enkel rozengeur en maneschijn is.
#nofilter
Het is logisch dat je graag mooie of bijna perfecte foto's van jezelf post, maar durf ook te leven zonder filter en laat dat ook aan jouw volgers zien.
Jouw bedrijfsadres kan zijn:
-
jouw thuisadres;
-
het adres van jouw kantoor/studio;
-
het adres van een erkend bedrijvencentrum, zoals BeCommerce en FeWeb, waarmee je een dienstenovereenkomst heb afgesloten en waar je regelmatig aanwezig bent
Jouw bedrijfsadres kan niet zijn:
-
een postbus;
-
een adres van een kantoor of bedrijvencentrum waar je nooit aanwezig bent;
-
een fictief of virtueel adres
Nuttige linkS
Nuttige link
Nuttige linkS
Nuttige link
ORGANISATIES WAARNAAR JE KAN DOORVERWIJZEN
* Als je niet zeker bent met wie ze contact moeten opnemen, kan je ze altijd doorverwijzen naar Awel (voor min-18-jarigen) en Tele-Onthaal (voor +18). Je kunt je volgers ook stimuleren om zelfstandig aan de slag te gaan. Platformen met betrouwbare informatie over mentaal welbevinden én opdrachten om zelf te doen zijn NokNok (voor jongeren tussen 12-16 jaar) en Geluksdriehoek.be (+16).
Enkele tips:
Doen
Niet doen
Doen
Niet doen
Doen
Laat je inspireren
door de body positivity en body neutrality bewegingen.
Durf te leven zonder filter
Niet doen
Zonder diagnose van de dokter zeg je best niets
dat je depressief bent, een angststoornis of een burn-out hebt wanneer je je niet goed voelt.